laupäev, 7. märts 2015

                                             Retseptid

 1. Muffinid:

  • 250 g võid
  • 250 g tuhksuhkrut
  • 4 muna
  • 250 g valget jahu
  • 1 tl vaniljeekstrakti

             Soojenda ahi 180 kraadini ja lao ahjupannile muffinivormid. Vahusta või ja suhkur, kuni see muutub kohevaks. Lisa munad ükshaaval, koguaeg mikserdades. Pane ettevaatlikult juurde jahu ja siis vaniljeekstrakt. Pane muffinivormid pooleldi täis ja küpseta ahjus 25-30 minutit, kuni pealt kuldsed. Kui soovid kaunistada, tee nendele peale martsipanist lilli ja need võid ära värvida toiduvärvidega.





 2. Kirsi-muretaigna küpsised:

  • 100 g tuhksuhkrut
  • 200 g nisujahu
  • 50 g maisijahu
  • 50 g jahvatatud mandleid
  • 250 g külma võid
  • 50 g tükeldatud kirsse
  • ½ tl mandliekstrakti
  • kirsimoosi

            Kuumuta ahi 180 kraadini. Sega kausis kokku tuhksuhkur, jahu ja maisijahu. Sega juurde jahvatatud mandlid ja kuubikuteks lõigatud või ning hõõru segamini. Pane juurde kirsid ja mandliekstrakt ning sega ühtlaseks. Rulli laiali jahuga kaetud pinnal ning suru südamekujulise vormiga välja kujud. Kasuta ära kõik tainas. Aseta ettevaatlikult ahjupannile ja küpseta 8-10 minutit. Kasutades pudeli suuet, suru igale küpsisele keskele õrn lohk ja täida see moosiga. Lõpuks raputa peale tuhksuhkrut.







3. Šokolaadi pulgakommid:

  • 175 g tumedat šokolaadi
  • 100 g valget šokolaadi
  • 100 g piimašokolaadi
  • kuivatatud puuvilju
  • pähklid
  • puust pulgad

               Sulata igast šokolaadirühmast natuke šokolaadi vesivannil. Aseta plaadile üksteise kõrvale pulgad ja vala neile sulatatud šokolaadi. Peale raputa pähkleid, kuivatatud puuvilju jms. Peale kaunistamist aseta plaat umbes 20 minutiks külmkappi ja peale seda eemalda ettevaatlikult pulgakommid plaadilt.






4. Jänese küpsised

  • 100g tuhksuhkrut
  • 85g magedat võid
  • 1 muna
  • ½ tl vaniljeekstrakti
  • ½ tl küpsetuspulbrit
  • ¼ tl soola
  • 250g nisujahu

                

              Vahusta või ja suhkur kohevaks vahuks, siis sega muna ja vaniljeekstrakt, kuni kõik on ühtlane segu. Sõelu juurde jahu, sool ja küpsetuspulber ja sega, kuni seda on võimalik vormida, seejärel paki see kilesse ja pane tunniks ajaks jahtuma. Kuumuta ahi 200 kraadini ja määrige küpsetuspaber võiga, et küpsised sellele ei kinnituks. Võtke tainas, kui see on jahtunud ja tehke vormiga jänesed. Pane küpsised 8-10 minutiks ahju ning seejärel kaunistage need.


 Link: http://uktv.co.uk/food/recipe/aid/656315



 

 

5. Vanilje keeks 

  • 2 tassi suhkrut
  • tass pehmet võid
  • 5 muna
  • 2 tl vaniljet
  • 3 tassi jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • tass piima


                 Soojenda ahi 180 kraadini. Sega suhkur, või, vanilje ja munad suures kausis. Vahusta aeglase tempoga, et koostisosad hästi seguneksid. Ikka vahustades, lisa jahu ja küpsetuspulber ning viimaks piim. Vala taigen võiga määritud vormi ja küpseta 65-75 minutit.

Link:  http://www.food.com/recipe/vanilla-pound-cake-55407?photo=360924







6. Bakewell´i kook

      Põhi :

  •  200g nisujahu
  • 100g võid
  • 2 sl suhkrut
  •  3-5 sl külma vett  

       *Täidseks on 400 grammi vaarikamoosi

    Kate:  

    • 3 suurt muna
    • 100g sulatatud võid
    • 100g suhkrut
    • 100g jahvatatud mandleid



               

                     Taina valmistamiseks haki jahu, suhkur ja või puruseks, lisa külm vesi ning sega kiiresti ühtlaseks tainaks. Suru lamedaks kettaks, keera toidukilesse ja lase 30 minutit külmikus jahtuda. Rulli tainas kergelt jahusel laual õhukeseks kettaks, vooderda sellega 24 cm koogivorm. Küpseta 200kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni tainas on kergelt kuldne. (Enne küpsetamist torka põhi igaks juhuks kahvliga kergelt auklikuks, siis ei kerki see küpsedes nii palju). Määri eelküpsetatud koogipõhjale paks kiht vaarikamoosi. Klopi munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks. Klopi õrnalt juurde jahtunud sulavõi, viimasena sega juurde jahvatatud mandlid. Kalla vormi. Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni täidis on hüübinud ja pealt kuldne.




  Link: http://www.nami-nami.ee/Recipe/View/7390





 









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar